Förstora huset med en inglasad altan

Med en inglasad altan öppnas det upp många nya möjligheter för dig och din bostad. Det allra vanligaste skälet till att glasa in uteplatsen är för att få en förlängd sommarsäsong. Innan du sätter dina planer i verket finns det dock en del saker att tänka på. 

Bra att tänka på innan du får en inglasad altan

  • Tänk igenom till vad och hur rummet ska användas
  • Sök eventuellt bygglov i tid
  • Gör upp en ekonomisk kalkyl
  • Vilka materialval vill du ha

Rummets placering

Om du är i färd med att inte endast låta glasa in rummet utan även vill bygga ett helt nytt, måste du tänka på placeringen. Naturligtvis kan vi hjälpa dig och ge ett lämpligt förslag utifrån husets förutsättningar samt dina önskemål. Ett bra tips är att låta bygga rummet i anslutning till köket om du vill nyttja rummet för luncher och middagar tillsammans med familj och vänner. Vill du ha din inglasad altan mer privat bör du ha rummet riktat mot trädgården och inte ut mot gatan.

Optimal placering för en inglasad altan

  • På en altan åt söder har du oftast sol större delen av dagen och det kan bli riktigt varmt att vistas där
  • Ljuset kan vara som allra finast i ett rum som vetter mot norr, men sydväst ses allmänt som det bästa läget

Kontakta oss via kontaktformuläret så hjälper vi dig! Vi snickare utgår från Säter men jobbar i hela södra Dalarna.

Att sätta igång med projektet

När du har godkänt offerten och fått eventuellt bygglov är det dags att börja jobba praktiskt. Vi skickar ut våra hantverkare på överenskommet datum som börjar med att mäta ut storleken på uterummet. Det gör vi genom färg eller ett så kallat murarsnöre. Vi markerar också altanens höjd på din husfasad. Därefter är det mer grovarbete och det så viktiga grundarbetet som startar. Matjorden fraktas bort och ytan förbereds. Genom att lägga sand eller singel under din uteplats slipper du problem med ogräs.

När grundarbetet är gjort kan vi börja med själva bygget 

  • Ofta sätter vi en bärlina genom panelen på ditt hus som hjälper till att stödja upp din altan
  • Därefter är det dags för att gjuta plintar och börjar bygga upp med trallvirke
  • I samband med detta planerar vi också in höjden på väggarna
  • När det gäller glasrutor rekommenderar vi alltid treglasfönster, särskilt om du tänker använda altanen under vintertid
Vårat största mål som byggföretag är att skapa nöjda kunder


JLT Bygg hjälper dig från start till mål

Vi hjälper dig från start till färdigt projekt. Det första du gör är att kontakta oss via hemsidan för en offert och beskriva vad du vill ha gjort. Vi gör sedan ett gratis hembesök för att våra hantverkare ska kunna få en realistisk uppfattning om arbetsinsatsen. Tillsammans planerar vi sedan bygget som start- och slutdatum samt materialval. Du kan naturligtvis alltid kontakta och prata med oss under projektets gång och vi säkerställer alltid att bygget är korrekt utfört och att du har varit nöjd med oss efter projektets slutförande.