Tips till en lyckad köksrenovering i Dalarna

Innan du påbörjar en köksrenovering finns det en del saker du bör ha i åtanke. Att renovera köket är ett stort projekt som kräver en mental förberedelse, då du kommer stå utan kök ett tag. Det är viktigt att planera väl för att få ditt nya drömkök perfekt. Att ge reflektion över vad du saknar och älskar med ditt nuvarande kök. 

Andra saker att tänka på är:

 • Din budget
 • Måtten i ditt kök
 • Planera utifrån dina behov
 • Vilka vitvaror vill du ha
 • Hur många skåp behöver du
 • Vilken färg vill du att köket ska gå i 

Renovera kök steg för steg

Vi på JLT Bygg vill att din köksrenovering i Dalarna ska gå så smidigt och enkelt som möjligt för dig. Självklart hjälper vi till med planeringen och bockar av de kommande 4 stegen för ett lyckat slutresultat. 

 1. Det första i en köksrenovering är planeringsstadiet. Ju noggrannare du planerar desto bättre blir slutresultatet
 2. Hitta all inspiration som du behöver för att få mer klarhet om hur just ditt drömkök kommer att se ut
 3. Det är viktigt att ha koll på vilka mått ditt kök har för att kunna hitta passande produkter 
 4. Det är också viktigt att du har koll på din budget, för att du enklare ska kunna få information om vad din budget räcker till

Efter att planeringen är över bör du be om en tidsplan, på så sätt kan du planera hur tiden under köksrenovering i Dalarna kommer bli. Det kan vara ganska jobbigt att vara utan kök en längre tid, men det är helt klart värt det i slutändan. Tänk också på att utnyttja ROT-avdraget för arbetskostnaderna vid renoveringen.

Kostnad för att renovera kök med hantverkare

Hur mycket det kostar att renovera ditt kök beror bland annat på din köksrenoverings budget. Du måste planera utifrån pengarna du har att röra dig med helt enkelt. Det är alltid bäst att anlita en hantverkare för att få arbetet väl utfört, vi är duktiga hantverkare med erfarenhet av renovering. Om du behöver dra om vatten och el är det viktigt att välja legitima yrkesmän som vet vad de sysslar med. Priset för en köksrenovering kan röra sig mellan 10 000 kronor och 300 000 kronor beroende på vad du är ute efter. Om dina vitvaror fungerar bra och inte är så gamla kanske de inte behöver bytas ut.


Gör ditt drömkök mer personligt genom att satsa på de små detaljerna så som blandare och handtag


Viktigt att tänka på när du ska investera i ditt drömkök 

 • Välj vad du vill lägga mest pengar på efter dina egna behov
 • Läs läser igenom offerten noggrant för att vara säker på att allting du förväntar dig ingår i priset
 • När du sätter upp din budget är det viktigt att du tänker på alla kostnader för renoveringen, både material, arbetskostnad och eventuella transportkostnader
 • Om du använder dig av ROT-avdrag är det viktigt att tänka på att det enbart gäller för arbetskostnader och inte allt annat

Kontakta oss för offert

På den här hemsidan kan du enkelt kontakta oss via vårt formulär. Vi snickare på JLT Bygg  jobbar med bygg- & snickeritjänster i Södra Dalarnas och utgår ifrån Säter. Av oss kan du få en detaljerad offert helt kostnadsfritt. Våra hantverkare är erfarna och duktiga och du kan förvänta dig en bra köksrenovering i Dalarna från början till slut. Ju mer detaljer du förser oss med desto enklare blir det för oss att ge dig en rättvisande offert. Vi kan även hjälpa dig med planeringen om du inte riktigt vet vad du önskar dig. Med våra snickare i Säter kan du få ditt drömkök precis som du vill ha det.